Rendgenske snimke i 3D dijagnostika stomatologu daje uvid u postojeću situaciju.

Nakon prikupljanja podataka pristupa se mogućim mogućnostima liječenja.

Prednosti i nedostaci raznih rješenja otvoreno se raspravljaju, tako da ste dobro informirani o svakom aspektu postupka prije donošenja odluke.

 

Dovoljna količina kosti je bitan preduvjet. Da bi se implantacija mogla nastaviti, mora biti prisutna dovoljna količina kosti. Postoje pacijenti koji nemaju dovoljno kosti i potrebna im je nadogradnja, na primjer ako zub nedostaje dugo vremena, a čeljust se već smanjila i smanjila.

Implantat se hirurški postavlja u lokalnoj anesteziji.

Privremena restauracija može se postaviti na implantat u  fazi ozdravljenja.

Faza zacjeljivanja  obično traje između nekoliko sedmica i nekoliko mjeseci. U tom razdoblju, idealno, kost oko implantata raste i integrira se s površinom implantata - procesom koji se naziva osteointegracija. Dobra oralna higijena je od vitalnog značaja u fazi zarastanja.

Nakon što je zarastao, ovaj umjetni korijen služi kao osnova za fiksiranje pojedinačnih krunica, mostova s ​​više zuba ili cijele zubne proteze.

Zubotehnički laboratorij koristi otisak mjesta na kojem je implantat postavljen  za proizvodnju krunice, mosta ili proteze.

Zubar će restauraciju postaviti nakon što je zubni implantat zacijelio.

Održavanje implantata

Implantati su izvrsna opcija i ulaganje u vaše zdravlje. S pravom naknadnom njegom, oni mogu trajati cijeli život. Za takav dugoročni uspjeh važno je voditi brigu o implantatu. Kao i kod prirodnih zuba, implantati zahtijevaju iste redovite kontrole i savjesnu oralnu higijenu. Kada slijedite ove smjernice, implantati se mogu održavati desetljećima.